hond

Honden verzorging

Voor de meeste honden bezitters is dit niet iets nieuws maar ben jij van plan een hond te kopen dan moet je je wel realiseren dat honden wel verzorging nodig zijn.
Om je hond in optimale gezondheid te houden zou je toch met een aantal dingen rekening moeten houden.
Let hierbij op bijvoorbeeld de vacht, het gebit, de nagels maar ook natuurlijk de grotere gezondheidsproblemen die eventueel kunnen ontstaan.

Hoe de vacht verzorgt moet worden is afhankelijk van het ras wat je hebt.
Een lang harige hond heeft meer verzorging nodig dan een kortharige hond. Bij lang harige honden is het belangrijk dat je toch minstens 1 keer per week de honden goed borstelt om klitten te voorkomen. Bij kort harige komt dit iets minder precies maar ook deze honden verwisselen hun winter vacht voor hun zomer vacht daardoor zullen ze er wat minder mooi uit zien als je ze niet borstelt. Heb je hier geen zin in of tijd voor dan kun je je diertje naar de honden trimmer brengen.

Er zijn ook verschillende voedingssupplement zoals schapenvet wat zorgt voor een mooie glans.

De nagels van een hond moeten geknipt worden als ze niet regelmatig op straat lopen of als de nagels van je hond snel groeien hiervoor heb je speciale honden knippers. Kijk hierbij wel uit dat je niet in het leven knipt. Durf je het niet aan dan kun je bij de dieren arts terecht of een honden trim salon.

Het gebit kan goed gehouden worden door speciale honden tandenborstels of simpelweg door je hond te laten kauwen op harde kauwstaven. Mocht je hond toch nog last krijgen van tandsteen dan kan de dierenarts dit voor je verwijderen om tand rot te verkomen.

Bij overige klachten of problemen kun je het beste bij de dierenarts terecht om verergering te voorkomen en verhelpen.

Scroll naar boven