erop uit in nederland(1)

Erop uit in eigen land

Door omstandigheden zijn er nu steeds meer mensen die verre reizen laten voor wat ze zijn en het dichter bij huis opzoeken als het om vakantie gaat. Dit is natuurlijk niet voor niets, maar vaak wordt er verwacht dat er niet zo veel moois in eigen land te bewonderen is. Dit valt echter reuze mee! Veel Nederlanders weten namelijk niet voor de helft hoeveel mooie bezienswaardigheden er in Nederland zijn. Van supergezellige dorpjes en steden tot de geweldig mooie natuurgebieden. Je kunt het allemaal vinden in het kleine kikkerlandje.

Nederland is veel meer dan Amsterdam

Als je de gemiddelde buitenlander vraagt naar Nederland, dan is het vooral Amsterdam wat bekend is. En dan met name de coffeeshops en de dames van plezier die werkzaam zijn op de wallen. Natuurlijk heeft Nederland veel meer te bieden, maar als Nederlander is het zeker de moeite waard om de hoofdstad ook eens te bezoeken. Een stadswandeling is helemaal geweldig, maar wel je meer zien? Neem dan de fiets mee of huur er eentje. Begin met fietsen net buiten de stad, dan heb je zo i zo aardig wat euro’s bespaard aan parkeergeld, waar je zomaar een lekkere lunch van kunt kopen.

Minder bekende en drukke plekken in NL

Naast de grote steden, zijn er ook provincies waar het een stuk minder druk bevolkt is. Een voorbeeld hiervan is de provincie Drenthe welke het minst dicht bevolkte gebied is in Nederland. Wat je er wel veel kunt vinden is geweldige natuur. Tevens zijn er veel bezienswaardigheden zoals eeuwen oude hunebedden of geweldig sfeervolle dorpjes. Naast als dit moois is er nog van alles te doen in Drenthe. Van geweldig mooie plekken om te wandelen, tot plekken waar je helemaal los kunt gaan op grote trampolines.

Scroll naar boven