Onderneem iets!

Met de naderende zomer begint de tijd om na te denken hoe je deze naderende zomer gaat spenderen alweer. Voor veel mensen ziet het er weer hetzelfde uit. Een aantal weken in totaal de zomer vieren, een stuk of twee weekjes weg en dan nog een paar weken thuis lekker niksen.

Dat is echter niet de enige manier waarop je je veelzijdige zomer kunt spenderen. Manieren om je zomer te spenderen zijn er oneindige van. Je kunt in plaats van een heel inactieve zomer juist expres wat meer dingen ondernemen. Toch echt kiezen de meeste mensen, waaronder ikzelf, ervoor om de tijd lekker te verdoen, in plaats van hard werk te verrichten. Wat voor hard werk kun je nou doen?

Repareren van oude spullen

In de zomer gebruik je veel oudere voorwerpen die je normaal helemaal niet gebruikt. In de zomer gaat de kast van ongebruikelijke voorwerpen open. Maar deze staat vaak vol met redelijk vervallen spullen die stof hebben lopen happen voor een lange tijd. Een leuke actie om te ondernemen is om deze vaak kapotte spullen te repareren om ze weer te kunnen gebruiken tijdens de warme zomerse dagen. Dus koop lekker wat snelbouwschroeven en een high tack kit en ga hard aan de slag. Aan het eind van de dag wil ik zweet zien!

Tuinwerk

Mocht je het geluk hebben bezit te hebben over een tuin, dan betekent dit dat er nog een leuke activiteit mogelijk is om door jou ondernomen te worden in de warme bloeiende zomerdagen. In de zomer groeien planten door de hitte sneller. De leuke bloemetjes en plantjes zien er levendig uit. Ook groeit er dus meer onkruid door deze hitte. Je kunt dus ook je tijd spenderen aan het verwijderen van onkruid tussen steentjes op een paadje, of het onkruid verwijderen tussenuit planten waar het er slecht uit ziet. In een tuin valt er altijd nog wel iets om te ondernemen te bedenken. En zo niet, dan is het heel makkelijk om opnieuw te beginnen.

Sporten

Ben je in de zomerse hitte ook een beetje het overzicht over je eigen gewicht en conditie kwijtgeraakt? Dat is niet gek, want het overkomt ons allemaal. Je wordt in de zomer ook zoveel in verleiding gebracht hè? Dit extra gewicht moet je natuurlijk wel compenseren door zelf ook aan een gezonde hoeveelheid sport te doen. Het fijne aan sporten is dat het erg goed voor je is, en ook nog eens dat het super tof is om te doen.

Scroll naar boven