Wat moet je weten over stopcontacten?

Tegenwoordig is het gebruik van stopcontacten heel normaal. Iedereen gebruikt meerdere keren per dag een stopcontact zonder er bij na te denken. Vroeger hadden we helemaal geen stopcontacten, maar tegenwoordig hebben we er eigenlijk nooit genoeg. We gebruiken een stopcontact dan ook zonder de informatie erachter te begrijpen. Wanneer je apparaat leeg is, doe je snel de lader in het stopcontact en ga je rustig verder. Als je stroom nodig hebt voor een lamp, dan doe je de stekker in het stopcontact en heb je licht. Een stopcontact is voor veel mensen dus erg belangrijk, want eigenlijk kan niemand meer zonder. Het is dan ook niet zo vreemd dat de soorten stopcontacten de afgelopen jaren enorm zijn doorontwikkeld. Bij Schneider Electric heb je allerlei soorten stopcontacten. In dit artikel vertellen we meer hierover.

Inbouw- of opbouw stopcontact

Het kiezen van een stopcontact begint bij het kiezen of je een inbouw stopcontact wilt of een opbouw stopcontact. Het verschil is erg simpel: bij een inbouw stopcontact is de contactdoos in de wand weggewerkt en bij een opbouw stopcontact is de contactdoos op de wand geplaatst. Tegenwoordig zien we in woningen bijna alleen nog maar inbouwstopcontacten, aangezien deze een stuk compacter zijn en er mooier uit zien. In de tuin zien we vaak wel opbouw stopcontacten, aangezien het hier vaak niet mogelijk is om de contactdoos in een wand te plaatsen.

Verschillende stijlen

Een stopcontact wordt niet alleen geplaatst om dingen van stroom te voorzien, maar is ook een extra stukje van het interieur. Er zijn dus tegenwoordig ook stopcontacten in allerlei verschillende soorten en stijlen. Een stopcontact kan je zo mooi en uitgebreid laten maken als je zelf wilt. Zo heb je tegenwoordig bijvoorbeeld ook matzwarte stopcontacten die prachtig terug komen in de moderne huisstijlen. Het kiezen van een stopcontact is voor sommige dus ook een stuk moeilijker als ze van te voren denken.

Scroll naar boven